sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Suomen kaksikko aloitti olympiaurakkansa

Sanna Stén ja Minna Nieminen esiintyivät vähän aikaa sitten olympialaisten soudun alkuerissä naisten kevyessä pariairokaksikossa. Sijoitus kahden kärkeen ja suoraa jatkopaikkaa odotettiin, mutta lopullinen sijoitus oli neljäs. Tämä tarkoittaa sitä, että urakka jatkuu tiistaina keräilyerissä.

Keskustelin äsken nopeasti kaksikon valmentajan Veikko Sinisalon kanssa, ja hän kuulosti hivenen alakanttiin menneestä soudusta huolimatta hyvin rauhalliselta. Veikko totesi, että soutu oli tahmeaa eikä tällä tasolla vaadittavaa energiaa ja sähäkkyyttä ihan löytynyt. Hän sanoi jopa aiempien kokemustensa perusteella vähän odottaneensakin tällaista alkua, eikä ollut asiasta huolissaan. Hänen mukaansa kilpailutauko näkyi kaksikon otteissa jonkin verran, ja tämä asia tulee tietysti nyt starttien myötä korjautumaan.

Veikko totesi alkuerien tärkeimmän viestin olleen se, että huippujoukkueiden väliset marginaalin olivat vain muutaman sekunnin luokkaa, ja että suomalaiset olivat turvallisesti tämän marginaalin sisäpuolella. Kolmannesta alkuerästä heidän aikansa olisikin riittänyt suoraan jatkoon.

Tänä iltana Stén ja Nieminen soutavat palauttavan harjoitusken ja käyvät huomenna kerran vesillä. Se riittää vireen hiomiseksi tiistaisia keräilyjä varten. Painonpudotus on sujunut täysin totuttujen rutiinien mukaan eikä ylimääräisiä töitä ole vaa'an eteen jouduttu tekemään. Muutenkin olympiaregatta jatkuu suomalaisilta täysin ennakkosuunnitelmia ja tuttuja kisarutiineja noudattaen.

Kuntohuippu on tähdätty viikon päähän sunnuntaihin, ja silloin on kaikki tahmeus tipotiessään, vakuutti Veikko.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luulin, että Jokisipilää olisi kiinnostanut meneillään oleva sota enemmän kuin olympialaiset.

jussi kirjoitti...

No eihän urheilua ja politiikkaa saa sotkea keskenään. Sen takiahan sitä politiikkaa ei saa harrastaa armeijassakaan.

http://www.youtube.com/watch?v=D9adRQrN7Tc

täällä asiaa tosin on jonkun verran pohdittu;

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Vasarahammer kirjoitti...

Sten ja Nieminen voittivat keräilyeränsä niukasti ennen amerikkalaiskaksikkoa.

Netin ääressä olevat voivat seurata olympialaisia tuolta:

http://www.eurovisionsports.tv/olympics/