torstaina, lokakuuta 07, 2010

Viidakossa on grillannut helle

Alla eilinen (6.10.2010) kolumnini Turun Sanomista. Tähän asti saamani palautteen perusteella jutusta ei oikein kukaan ole tykännyt.

Taistelevat linnunpelätit

Ellei kepun toimiston kassakaapista löydy sisäpiirivinkillä ja Nuorisosäätiön rahoilla ostettua Talvivaaran uraania, tulee maahanmuutosta vuoden 2011 eduskuntavaalien ykkösaihe. Perussuomalaisten kannatuksen turvotessa kuin marokkolainen kuskus-ryyni ovat myös Hakaniemen ja Kansakoulukujan poliittiset mullahit ryhtyneet virittelemään minareeteistaan maahanmuuttokriittisiä lauluja.

Maassa maan tavalla, totesi sinisilmäinen ja vaaleatukkainen työväenjohtaja (ei pidä sekoittaa siihen toiseen, vaalirahoituksesta tuttuun maan tapaan).

Maahanmuuttokeskustelu on monikulttuuris-rasistista suohonlaulantaa, jossa vihervasemmistolainen suvaitsevaisto ja Suomen suomalaisuudesta huolestuneet maahanmuuttokriitikot huutavat toistensa ohi. Tätä näytelmää seuraa sivusta suu auki hiljainen enemmistö, johon kuuluvat niin Pihtiputaan mummo kuin Mogadishun pappakin. Vuoropuhelun sijaan vastapuolesta rakennetaan linnunpelättimäinen karikatyyri, jota mätkimällä omat argumentit paranevat.

Suvaitsevaiston mukaan maahanmuuttokriitikko on itähelsinkiläisessä pubissa kaljaa kittaava siilitukkainen punaniska, joka örisee v- ja n-sanojen tulvan ryydittämiä mielipiteitään peruskoulupohjalta (lukuaineiden keskiarvo 5,9), ja jonka painajaisissa kylpyammeissaan vuohia uhraavat turbaanipäiset jihadistit vievät suomalaisilta työpaikat, naiset, kuusijuhlan ja suvivirren.

Mamu-kriitikot puolestaan näkevät tähtäimensä läpi maailmantuskaansa tikahtuvia ja kirpputorivaatteissaan pitaleipää mussuttavia humanistihysteerikkoja, joiden solidaarisuus ei tunne sen paremmin maantieteellisiä, määrällisiä kuin laadullisiakaan rajoja. Ainoa asia, jota he eivät suvaitse, on suvaitsemattomuus, jota he eivät suvaitse ollenkaan. Näille todellisuuspakoisille ja päivääkään oikeita töitä tekemättömille haihattelijoille pahinkin takapajuisuus on vain jännää monikulttuurisuutta ja terrorismi oikeutettu reaktio riistokapitalistien sortoon.

Kaivattaisiin jäitä hattuun. Suomessa asuu noin 240?000 ulkomailla syntynyttä henkilöä eli noin neljä prosenttia väestöstä. Saksassa ja Ruotsissa lukema on 18 prosenttia, Sveitsissä liki 30. Saksalainen, ruotsalainen ja sveitsiläinen identiteetti eivät ole tästä heikentyneet.

Toisaalta rasismisyytösten pelon ei pitäisi estää keskustelua maahanmuuton kustannuksista. Vuoden 2010 budjetissa maahanmuuton menot olivat 170 miljoonaa euroa. Maahanmuuttajien on arvioitu lisäksi saavan 300 miljoonan euron verran sosiaalitukia ja käyttävän 200 miljoonan edestä sosiaali- ja terveyspalveluja, jolloin kokonaissummaksi tulee 670 miljoonaa euroa vuodessa.

Valtion 50 miljardin budjetista maahanmuuton osuus on 1,34 prosenttia. Veronmaksajan tienaamasta eurosta siihen menee vain puolisen senttiä, ja mamujen palvelujen maksamiseen riittäisi esimerkiksi ay-jäsenmaksujen vähennyskelpoisuuden poisto. Maataloustuet maksavat kolme kertaa maahanmuuttoa enemmän. Toisaalta maahanmuutto maksaa saman verran kuin armeijan vuosihankinnat (700 milj.), vain vähän vähemmän kuin opintotuki (890 milj.), ja huomattavasti enemmän kuin sotaveteraanien tukeminen (365 milj.).

Persukammoisten kannattaa muistaa, että hallitusvastuun kuolemansuudelmasta on vain harva protestipuolue selvinnyt. Täystyöllisyyttä lupailleen Smp:n mopo hyytyi, kun kyytiin lastattiin Urpo Leppäsen työministerin salkku. Kuinka komeasti liehuisi maisterisjätkän Millwall-huivi maahanmuuttoministerinä?

2 kommenttia:

Aku Aittokallio kirjoitti...

Muuten tervejärkisessä tekstissä on yksi trendikäs taittovirhe. "Maahanmuuttajia on neljä prosenttia" ei kerro todellisuudesta mitään. Me keskiluokkaiset ja meitä varakkaammat emme huoli maahanmuuttajia naapureiksemme, vaan sijoitamme heidät vähävaraisimman suomalaisväestön keskelle, jossa heidän osuutensa ei koskaan ole neljä prosnttia, mutta parhaimmillaan 40, enemmäkin. Tämä on maahanmuuton ongelma: me emme tunne maahanmuuttajien arkea emmekä halua halua tietää heidän naapureinaan asuvien suomalaisten arjesta. Sysäämme kaiken käytännön elämän paineen vähävaraisimman väestön niskaan ja osoitamme sitä sormella, kun se alkaa känistä vastaan ja kääntyy hetkeksi perussuomalaisten puoleen.

Lalli kirjoitti...

Ihan hyvä kirjoitus, mutta laskelmia voidaan tietysti tehdä monella tapaa. Onko tuo 670 miljoonaa vuodessa todellinen maahanmuuttajien aihettama kustannus 2010 - hyvä jos on, ettei sentään enempää. Sitähän voisi verrata vaikkapa tv-lupamaksuun, samaa luokkaa per kotitalous.

Ongelma on vain se, että emme tiedä mitä se on esim. vuonna 2020. Monikokymmen- vai satakertainen?

Löysin tällaisen laskelman yhden maahanmuuttajan pitkäaikaiskustannuksista, sillä todennäköisellä arvauksella, että henkilö jää työttömäksi Suomessa:

Elinkustannukset

Asuin- ja muut elinkustannukset vuodessa 16 000
Julkiset terveydenhoitopalvelut (keskiarvo) 1 800
Muut julkiset palvelut vuosittain, arvio 1 500
Yhteensä 19 300

Suomessa oloaika 18-73 v (55 v) 1 061 500

Miljoona euroa per nuppi... Montako humanitaarista eli huonon työennusteen omaavaa maahanmuuttajaa otammekaan vuodessa - 6 000 eli 6 miljardia euroa?

Montako somalia odottaa perheenyhdistämistä vuosittain - 9 000 eli 9 miljardia euroa?

Suomessa on siis 240 tuhatta ulkomailla syntynyttä, joista lähes puolet on työttömiä - 100 miljardia euroa?

Laskea voi niin monella tavalla. Tässä sopassa joku eläkepomo Vuorian ökyeläke on pikkujuttu - vaivasiet 0,0004 miljardia euroa vuodessa ja jupinaa riittää.