tiistaina, maaliskuuta 20, 2012

6779 metriä nautintoa

Pitkän matkan sisäsoutajan vuoden huippukohta lähestyy. 31.3. kisataan Evijärvellä 10 kilometrin Suomen mestaruuksista. Viikko siitä eteenpäin eli lauantaina 7.4. soudetaan Lontoon Thamesilla kisattavan The Boat Race eli Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen välinen legendaarinen kisa. Jo tutuksi käyneeseen tapaan haastan kaikki suomalaiset soutajat vetämään samana päivänä Oxford-Cambrdige-soudun kisamatkan eli 6779 metriä Concept2-sisäsoutulaitteella. Haastesoudun vetämällä pystyy sitten elämään paremmin mukana, kun asettuu kotisohvalle tai baaritiskille katsomaan Eurosportilta kello 16 alkavaa lähetystä itse kisasta.

Virtuaali-Boat Race alkaa olla jo perinne, sillä nyt on käsillä jo viides kerta. Aikaisempien vuosien tulokset löytyvät näiden linkkien takaa: 2008, 2009, 2010, 2011. Osallistujamäärän kehityksessä trendi on ollut ilahduttavasti nouseva: vuoden 2008 neitsytmatkalle lähti kuusi soutajaa , 2009 saatiin kymmenen tulosta, 2010 jo 43 ja viime vuonna 52 noteerausta. Määrät eivät olet päätähuimaavia, mutta toisaalta suoritus on oikein tehtynä melkoisen kova, mikä ei kannusta lähtemään matkaan heikosti valmistautuneena. Laitan lähiaikoina kaikki tulokset sisältävän all-time listan näkyville, jotta saadaan tulevaan koitokseen vähän vertailupohjaa ja mukana olleet voivat tarkastella omaa kehitystään.

Soutukollegat levittäkää taas tietoa seuroissanne ja sopikaa kisa vedettäväksi vaikka kimpassa, niin kuin ainakin Evijärvellä, Tampereella, Turussa ja Porvoossa on tehty. Maitohapon sietokyky on ryhmässä parempi. Turussa kokoonnutaan Kupittaan urheiluhallille klo 12. Kaikkien tulokset ovat tervetulleita. Concept2-soutulaitteita löytyy sadoittain kuntosaleilta ympäri maata ja perustekniikan oppii helposti. Vielä on pari viikkoa aikaa viimeistellä kuntopiikkiä!

2 kommenttia:

Lebako kirjoitti...

Selostatko kisan Eurosportille?

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Kyllä vaan!