lauantaina, huhtikuuta 07, 2012

Melkoinen antikliimaksi

Menihän melkoiseksi pelleilyksi The Boat Race 2012. Toivottavasti ensimmäisen startin keskeyttämisen aiheuttanut uimari sai prosessissa vähän mustelmia, niin kusipäisestä tempusta oli kyse. Kehkeytymässä oli kunnon spektaakkeli, kun vastoin ennakko-odotuksia Cambridge kesti Oxfordin kovan startin ja oli soutamassa Surreyn mutkaa edullisempaa sisärataa pitkin, kun keskeytys tuli. Olisin totta vie halunnut nähdä, olisiko Cambridge kestänyt rohkean starttinsa loppuun saakka ja vienyt yllätysvoiton normaalissa kisassa.

Uudessa startissa Oxfordin perämies Zoe de Toledo teki karun ohjausvirheen ajaessaan kipponsa suoraan Cambridgen ajolinjalle. Seuranneessa miekkataistelussa ilmeisesti Hanno Wienhausenin airo pamahti poikki ja se oli siinä. Seitsemällä miehellä ei tämän tason kisoissa ole mitään mahdollisuuksia. Dramatiikka jatkui maaliintulon jälkeen, kun Oxfordin Alex Woods romahti totaalisesti ja hänet jouduttiin auttamaan pois veneestä. Woods yritti soutaa kahden miehen edestä.

Kaiken kaikkiaan kisa jäi valtavaksi pettymykseksi. Ratkaisulla ei ollut mitään tekemistä joukkueiden soututason kanssa. Kiitos radalla uineen neropatin, vuosi 2012 jää The Boat Racen historiaan vuotena, jolloin voittoa ei ratkaistu soutamalla.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Protestoijan nimi oli Trenton Oldfield ja hän halusi protestoida tapahtuman elitistä luonnetta vastaan.

Trenton Oldfield

Kaikki huippu-urheilu on pohjimmiltaan elitististä, joten herra Oldfieldilla on loputtomat mahdollisuudet aktivismilleen, jos hän haluaa lopettaa elitismin urheilusta.

Tiina kirjoitti...

Kaveri olisi voinut valita hieman rahakkaamman lajin kuin soutu protestilleen..... :(