sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Torahammas

Lauantai-iltana olin ensimmäistä kertaa elämässäni Seinäjoella, jossa pääsin Race and Rock -festivaalilla todistamaan Motörheadin live-esiintymistä (sitä lajia taisi olla 17. kerta...) Metusalem-osastoa oli tarjolla enemmänkin, päälavalla ennen Kilmisteriä esiintyi nimittäin Uriah Heep.

Motörhead oli totutun kova oma itsensä, volyymia ja katu-uskottavuutta piisasi. Yllätyksiä ei juuri ollut tarjolla uutta openeria lukuunottamatta. Seinäjoen hämärtyneeseen iltaan räjähti nimittäin ensimmäisenä ilahduttavan paluun set listiin viime vuonna tehnyt Snaggletooth, alun perin No Remorse -kokoelmalla julkaistu helmi, jota tuolloin luukutettiin four-piecenä ex-Saxon Pete Gillin kolistaessa kannuja ja Wurzelin soittaessa toista kitaraa. Huonoja aloittajia eivät olleet vuosikausia tässä tehtävässä palvelleet We Are Motörhead tai Doctor Rockaan, mutta reippaasti se lähti käyntiin näinkin.

Ainoa isompi miinus oli se, ettei ainakaan lavan eteen tupannut Lemmyn laulu kuulumaan kunnolla. Samaa ongelmaa on Motörheadin konserteissa ollut havaittavissa joskus aiemminkin. Isoa soundia tavoiteltaessa lopputulos on joskus epätasapainoinen.

Hauska erikoisuus oli useamman miehen ryhmä, jotka olivat teettäneet itselleen t-paidat tekstillä "Lemmy is god".

Set list:

Snaggletooth
Stay Clean
Be My Baby
Killers
Metropolis
Over The Top
One Night Stand
I Got Mine
Tradegy
Rosalie
Sacrifice
Just Cos You Got The Power
Going To Brazil
Killed By Death
Whorehouse Blues
Ace of Spades
Overkill

1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

Nahkakantisen No Remorse -levyn uusista biiseistä ns. hitiksi nousi Killed by Death, vaikka itse pidin enemmän tuntemattomaksi jääneestä Locomotivesta.

Triviaa: Snaggletooth on Motorheadin symboli eli ensimmäisen levyn ja muutaman muunkin kannessa esiintyvä hirviö. Nimi voi viitata myös Lemmyn omaan rikkinäiseen hampaaseen.