torstaina, tammikuuta 24, 2008

Raskaita uutisia

Jotain vähän tämänsuuntaista olen jo jonkin aikaa odotellutkin, mutta en sentään ihan tällaista: muskeli-, sankari- ja viikinkihevin pioneeri, maailman kovaäänisimmäksi (129.5 dB) bändiksikin tituleerattu Manowar aikoo ensi kesänä kahdessa konsertissaan Saksassa esittää kokonaisuudessaan kuusi ensimmäistä levyään. Magic Circle -festivaali järjestetään Saksassa Bad Arolsenissa 9.-12. heinäkuuta, ja Manowarin lisäksi siellä esiintyy myös muista bändejä, mm. HolyHell, Majesty, Stormwarrior ja Kobus. Avajaispäivän päättäjäisiksi nähdään soihduilla valaistu seremonia, jossa Manowarin Demons, Dragons and Warriors -kiertueen lavarekvisiittana kulkenut viikinkilaiva tuikataan tuleen ja lähetetään Valhallaan!

Manowar kiipeää lauteille perjantaina 11.7. ja soittaa läpi alkuperäisessä kappalejärjestyksessä levynsä Battle Hymns (1982), Into Glory Ride (1983) ja Hail To England (1984). Lauantai-iltana ovat sitten vuorossa Sign Of The Hammer (1984), Fighting The World (1987) ja Kings Of Metal (1988). Tämän ja koko muun nelipäiväisen festivaalin pääsee näkemään naurettavalla 80 euron hinnalla, mikä sisältää myös parkki- ja leirintämaksun!

Manowar on jalostanut pompöösin mahtipontisuuden aivan omalle tasolleen, joten tällainen askel, mikä muilta bändeiltä osoittaisi täydellistä suhteellisuudentajun puutetta, istuu loogisesti metallin kuninkaiden kehityskaareen. Megalomaanisen tuplakonsertin voi nähdä myös bändin touhuissa aina vahvasti mukana olleen itseironian ja omintakeisen huumorintajun huipentumana. Tästä on sitten ensi vuonna hyvä jatkaa ja ottaa soittoon myös The Triumph of Steel (1992), Louder Than Hell (1996), Warriors of the World (2002) ja Gods Of War (2007).

Manowar on kulttibändi, jolla on ympäri Eurooppaa tuhansittain todellisia hard core -faneja. Asiasta kiinnostuneille hyvä aloituspiste on tamperelaisen manowarrior Pietari Heinon ylläpitämä sivusto Manowar Finland - Finnish Defenders Of Steel. Faneille Magic Circle -festivaali epäilemättä on todellinen unelmien täyttymys. Tarjolla on vertaansa vailla oleva tanakka kokonaistaide-elämys, eräänlainen Spinal Tap -versio Bayreuthin Wagner-festivaaleista. Death to False Metal!

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Manowar on sitä, mitä Spinal Tapin olisi pitänyt olla eli samanaikaisesti sekä rankka että naurettava (eli vedetään hommat pikkuisen överiksi).

Tuo Hail to England oli minusta levynä erinomainen. Fightingin myötä alkoi luisuminen kohti pellemetallia vaikkakaan ei missään vaiheessa liian pitkälle.

Saksassa taitaa olla Manowarin suosio suurta. Ovat levyttäneet yhden kappaleenkin (Herz aus Stahl) saksan kielellä. Tosin Eric Adams lukee sitä ilmeisesti suoraan paperista samaan tyyliin kuin Remu aikanaan.

Other bands play, Manowar kills!

P.S. Nuoret vähän yli 10-vuotiaat jannut pitävät Manowarista samoin kuin Teräsbetonista.

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Teräsbetonin managerin kannattaisin olla yhteydessä tuohon Magic Circle -festivaalin porukkaan, bändihän istuisi tuohon konseptiin kuin nakutettu. Manowar käsittääkseni pyörittää kaikkea oman levy-yhtiönsä kautta, koska ovat saaneet vuosien saatossa huonoja kokemuksia bisneksestä. Bad Arolsenissa kuuluu olevan jaossa ilmaiseksi myös 20.000 tölkkiä kaljaa ja arvonnassa neljä bändin käyttämää Harley Davidsonia. Näin erikoisen, peräti neljä päivää kestävän festivaalin järjestäminen kertoo kyllä aika lailla ainutlaatuisesta kulttisuosiosta. Monet 1980-luvun hevibändit saavat kiittää nimenomaan saksalaisia faneja siitä, että ura on jatkunut näin pitkään ja leipää pöydässä riittänyt. Lemmykin olisi kaiketi nähnyt 1990-luvulla nälkää ilman Saksan markkinoita.

Jouni kirjoitti...

Saksalassahan tunnetusti camp ja kitsch kukoistavat! ;)