perjantaina, syyskuuta 22, 2006

Kyselyn tulokset

Parin viikon mittaiseksi venähtänyt "viikon kysely" tuotti mielenkiintoista tietoa tämän blogin lukijoiden suhtautumisesta urheiluun ja dopingiin. Turhat illuusiot urheilusta reippaiden ja rehellisten punaposkisten nuorukaisten viattomana puuhasteluna vaikuttavat monelta matkan varreella karisseen. Lahden 2001 tapahtumien jälkikaikuja voi nähdä siinäkin, että monen mielestä koko kysymys urheilun uskottavuudesta on turha. Suuri osa olisi valmis lopettamaan touhun sponsoroimisen verovaroilla. Alkavat olla tämän metsän petäjät (heh heh) aika lahonneita kansallisen identiteetin rakennuspuiksi.

Lahti 2001, Kaisa Varis, Ville Tiisanoja... Miten katsot nimekkäiden suomalaisurheilijoiden doping-käryjen vaikuttavan Suomen urheilun uskottavuuteen?

1. Turhaa jeesustelua, kaikki käyttävät, miksemme siis mekin?
25 ääntä (38 %)

2. Kärynneet ovat yksittäistapauksia, muut ovat puhtaita.
15 ääntä (23 %)

3. Taitaa olla suurimmalla osalla suomalaishuippuja suonet kanyyliä pullollaan, pistettäisiin nekin rahat kulttuuriin.
10 ääntä (15 %)

4. Ei voisi vähempää kiinnostaa.
9 ääntä (14 %)

5. Aivan sama, urheilu on kansakunnan syöpä joka tapauksessa.
7 ääntä (11 %)


Ääniä yhteensä 66.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin erottelevia kysymyksiä on vaikea tehdä. Doping-asiasta olen sitä mieltä (joskus urheilleena), että käyttäjiä on yksittäistapauksia enemmän, mutta kaikki eivät douppaa huipullakaan.
Tämän päivän kyselystä: Viimeinen vaihtoehto oli alkuosaltaan ok; poliisi teki virheitä ja hommassa maistui kokemattomuus, mutta päädyinkin napakkaan ykkösvaihtoehtoon. Hemmotellut mamman janipetterit saivat mitä tilasivat ja rapatessa roiskuu ainakin yhden SK:n valokuvaajan ja (tulevan?) kansanedustaja Arhinmäen verran. Hän joutui kuulemma kuuntelemaan Radio Suomea putkassa, siinä oli varmaan rangaistusta tarpeeksi. Itse taidat olla kolmosvaihtoehdon kannalla.

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Myönnän auliisti osittain rajanneeni tarjolla olevien vaihtoehtojen määrää saadakseni eroja syntymään. Se, että Arhinmäelle soitettiin putkassa Radio Suomea, lienee verrattavissa (vaikka vakavilla asioilla ei saisi pilaillakaan) verrattavissa siihen, että terrorisminvastaisessa sodassa amerikkalaiset ovat luukuttaneet islamistiepäillyille non-stoppina Metallicaa.

emppula kirjoitti...

Doping on ja pysyy. Muistan hyvin kun 13-vuotiaana törmäsin ensi kertaa doping-aineisiin. Tuon jälkeen niitä tarjottiin lukuisia kertoja, ennen kuin 17-vuotiaana lopetin kilpaurheilun. Väitän, että jokainen tämän hetken huippu on joskus urheilu-uransa aikana käyttänyt dopingia.

~~Johannes~~

Vapaaherra kirjoitti...

Urheilu tuntuu aina herättävän suuria tunteita jostain syystä. Tässä on vähän samaa kuin suhteessamme piispohin tai muihin lähes institutionaalisiin virkoihin (presidentti jne.). Urheilijan ja papin oletetaan molempien olevan jotenkin moraaliltaan täydellisiä, vilpittömiä ihmisiä. Itsellemme sallimme pikkupaheita, mutta emme näille suurille sankareille. Luulisi, että doping on yhteiskuntamme ongelmista pienimpiä, mutta palstatilasta päätellen, se on vähintään eläkepommin veroinen ongelma.