lauantaina, maaliskuuta 20, 2010

Putneysta Mortlakeen, 8+ ja C2

Lauantaina 3. huhtikuuta soudetaan taas Oxfordin ja Cambrdigen yliopistojen välinen The Boat Race, maailman tunnetuin yksittäinen soutukilpailu. Ensimmäisen kerran Thamesilla soudettiin vuonna 1829, ja nyt on vuorossa 156. kisa. Eurosport näyttää kilpailun suorana ja selostuskopissa ponnistelee M. Jokisipilä.

Aiempien vuosien tapaan haastan kaikki soutukollegat ja muutkin vetämään The Boat Racen kilpailumatkan samana aamuna (eikä se niin tarkkaa ole, samalla viikollakin käy) joukkueiden Thamesilla taittaman matkan eli 6779 metriä Concept2-sisäsoutulaitteella. Lisätietoja itse kilpailusta ja haastesoudusta voi lueskella aiempien vuosien kirjoituksistani. Kisalla on myös varsin komeat kotisivut ja korkeatasoinen Wikipedia-artikkeli.

Ensimmäisenä heittämäni haasteen otti vastaan arvovaltainen taho, soutuliiton valmennusvaliokunta, jossa kasan päällimmäisenä vauhtia näyttää liiton päävalmentaja, vasta pari vuotta sitten omat aironsa naulaan pistänyt entinen huippusoutaja Ilona Hiltunen. Ilonan ykkösnyrkin, olympiahopeamitalistien Minna Niemisen ja Sanna Stenin sekä Ulla Varvion pariairokaksikkotiimin kuulumisia voi käydä lukemassa täällä. Valmennuspuolen vauhdinnäytteitä odottelen myös Tshekin ja Australian suunnilta. Veteraanipuolella saattaa jyrähtää aina Afganistanista saakka.

Vanhoille soutukamuilleni Turun Soutajien, Nesteen Soutajien ja muiden seurojen varttuneemmalla osastolla heitän sellaisen kannustimen, että nyt jos koskaan on Jokisipilän päänahka halvalla jaossa. Omaan valmistautumiseeni viime kesän soutujen jälkeen on kuulunut mm. kolmen katkennutta kylkiluuta, välilevyn pulllistuma alaselässä, pari syysflunssaa ja kuukauden jatkunut keuhkoputkentulehdus. Näistä lähtökuopista tulen lähtemään virtuaali-Thamesille puhtaasti selviämismielessä.

Sopivaksi valmistautumis- ja kisamusiikiksi voisin suositella juuri Suomessa vierailleiden rock'n'rollin pelastajien eli aussibändi Airbournen uutta levyä "No Guts, No Glory", josta alla näytteenä aiheeseen sopiva kappale "No Way But the Hard Way".

3 kommenttia:

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Jaahas, nyt olisi siis rakennettava kahden viikon pikakunto. Haastava tehtävä, mutta yritetään.

Anonyymi kirjoitti...

No, täytyy taas putsata takaterassi, viedä Concepti sinne ja perinteitä noudattaen vetää toi ergopätkä. Toivottavasti Veikko ei tällä kertaa pääse kuittailemaan! Pitää käydä vanhoista tuloksista tarkistamassa, mitä viime kerralla tuli vedettyä. ;) Panu

p.s. Haastan soutukollegat liittymään verkkotreenareiden joukkoon (www.traxmeet.com). Treenin jälkeen on kiva katso kartasta, missä on lenkkeillyt ja mitä vauhtia!

Pekka kirjoitti...

Jep, otan haasteen vastaan. Vedän pätkän Perjantaina 2.4.

Oma harjoitusmäärä on ehkä 50% viime vuodesta joten haaste on ihan tiukka!
T: Pekka Nieminen