torstaina, maaliskuuta 27, 2008

Tilannepäivitys

Thamesin rannoilla ovat vedonlyöjät laskeneet kertoimensa uusiksi ja suosikki on vaihtunut: tahtiairoaan vaihtamaan joutunut Cambridge on pudonnut haastajan asemaan ja voittoa povataan Oxfordille. Päivän mittaan annettiin myös tarkempaa tietoa sairastuvalle joutuneen Shane O'Maran terveystilanteesta. Kyseessä ovat kestävyysurheilijoilla valitettavan tyypilliset sydämen rytmihäiriöt, joiden kanssa ei ole leikkimistä. Cambridgen päävalmentaja Duncan Holland kertoi O'Maran kärsineen "lievistä komplikaatioista", mutta oli luottavainen sen suhteen, että tämä pystyisi jälleen kilpailemaan huipputasolla jo aivan lähitulevaisuudessa. Kuvassa O'Maran tilalle tullut uusi tahtiairo Ryan Monaghan.

Sääennustukset lauantaille lupaavat kovaa päivää niin perämiehille kuin soutajillekin. Lounaasta puhaltavan tuulen voimakkuudeksi ennustetaan kymmentä metriä sekunnissa, mikä yhdessä menosuuntaan työntävän nousuvesivirtauksen kanssa tulee nostamaan korkeaa aallokkoa varsinkin Surreyn mutkan jälkeisellä matkan jälkipuoliskolla. Pumpuille saattaa olla taas käyttöä, ja ajolinjoja on mietittävä erityisen tarkkaan. Nousuveden auttava vaikutus on kovimmillaan joen syvimmissä kohdissa, mutta niin on tuulen nostama aallokkokin.

Turussa kaikki hyvin: Tuto vei Mestiksen ensimmäisen finaalin Kajaanin Hokkia vastaan 4-1. Kaksi erää meni kyttäillessä, mutta kolmannessa turkulaiset hoitivat homman kotiin mallikkaasti. Kai Suikkaselta oli mielestäni erikoinen ratkaisu vetää sinänsä ihan hyvin pelannut Mikko Rossi maalinsuulta 3-1 -tilanteessa. Ilmeisesti Ari Reunanen aloittaa Kajaanissa, mutta jos Arsi ei olekaan kuumana, voi Rossin itsetunnon tällainen horjuttaminen käydä kalliiksi. Jos oli isäntien peli hyvää, samaa ei kai voida sanoa kotiyleisön maantiedon ja faunan tuntemuksesta. Katsomosta kuultua: "Hakkaa päälle Turun poika, ettei meitä porot voita!" Terveisiä Kainuuseen!

1 kommentti:

Tapsa P kirjoitti...

Pororaja kulkee kyllä 100 km Kajaanista pohjoiseen.

No, toisaalta pohjoisesta katsoen Pori, Turku ja Helsinki ovat vierekkäin.