keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Keskikesän kunniaksi

Keskikesän juhlan koettaessa on aikaa ajatella rauhallisia ajatuksia. Kun viimeiset kirjoitukseni kaikki käsittelivät aika lailla lännen ja islamilaisen maailman vastakkainasettelua, haluan todeta, että omasta mielestäni maailma ei ole tuomittu sivilisaatioiden yhteentörmäykseen. Omana vaatimattomana vasta-argumenttinani Samuel P. Huntingtonille esitän oheiset kuvat, vasemmanpuoleinen Jordaniasta ja oikeanpuoleinen New Yorkista. Eri kulttuurien välinen rauhanomainen rinnakkaiselo ja keskinäinen kunnioitus on mahdollista, kunhan vain poliittista tahtoa löytyy... Rauhallista ja hyvää juhannusta! Pysytään järjissään ja veneiden sisäpuolella.

2 kommenttia:

emppula kirjoitti...

Eri kulttuurien välinen rauhanomainen rinnakkaiselo ja keskinäinen kunnioitus on mahdollista, kunhan siihen ei pyritä väkisin toitottamalla monikulttuurisuuden hienoutta.

Kulttuurien (sekä myös kansojen) tulisi pyrkiä olemaan elinvoimaisia omilla asuinsijoillaan, eivätkä toisen kulttuurin sisällä.

Minä ainakin haluan elää sellaisessa maailmassa, jossa paikallinen kultuuri on elinvoimainen. Jos haluan tutustua vaikkapa Jordanialaisten elämäntapaan ja kultuuriin, niin haluan matkustaa katsomaan sitä Jordaniaan, en itä-Helsinkiin. Mielipide tämäkin, kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä.

Hyvää Juhannusta kaikille. Viettäköön kukin sitä tavallaan, minä ainakin lähden maalle Etelä-Savoon tutustumaan paikalliseen Juhannuksen viettoon :-)

~~Johannes~~

Anonyymi kirjoitti...

No on sulla juhannusmorsiamet. Peaceful coexistencin (termi pitäsi kyllä olla venäjäksi) saldo tähän mennessä on 11 vainaata.