tiistaina, toukokuuta 29, 2007

235 ja 219

Ei ole tullut Canal plussaa hankituksi, joten näkemättä jäi viimeöinen Stanley Cupin ensimmäinen finaaliottelu, jossa Teemu "Finnish Flash" Selänne pääsi vihdoin 16. NHL-kaudellaan tavoittelemaan himottua pyttyä. Internetin aikana ei kuitenkaan olla enää kaupallisten tv-kanavien armoilla, ja jos aikaa ja yön tunteja olisi riittänyt, olisin voinut seurata Jatkoaika.comin keskusteluosastolla löytyviä ohjeita saadakseni matsin näkymään tietokoneen ruudulta.

Ihan hyvän kuvan netin avulla pelistä sai ilman valvomistakin. Highlightsit löytyvät varmaan monesta paikasta, itse kävin katsomassa ne ESPN:ltä, josta löytyy kaikenlaista muutakin aiheeseen liittyvää clippiä ihmeteltäväksi. Suomeksi kirjoitettua analyysiä voi käydä lukemassa vaikkapa Leppäsen kiekkoblogista, Risto Pakariselta, Martin Palmilta ja Juha Hiitelältä. Ihan ensimmäiseksi aamulla kuitenkin pitää tietysti räpsäyttää päälle teksti-tv:n legendaarinen sivu 235. Teksti-tv:n yleistyminen tapahtui 1990-luvun alkupuolella, ja itsekin muistan kun tuli ihmeteltyä Selänteen tulokaskauden hirvittäviä pistelukemia juuri sieltä. 235-aamunaloituksesta muodostui nopeasti rituaali, jota on tullut uskollisesti noudatettua läpi vuosien. Lockout-kausi oli tässä suhteessa hyvin ikävä, kun joka aamu tuntui siltä, että jotain olennaista puuttuu.

Kuulin viikonloppuna alan piirejä tuntevalta kollegalta mielipuolisen jutun, jonka mukaan Selänteen kaverit olivat viime kesänä luvanneet tälle kaksi korillista lonkeroa jokaisesta tulevan kauden mittaan syntyvästä tehopisteestä. Pleijareissa panosta kohotettiin niin, että yhdellä pojolla napsahtaa tilille kolme korillista. Jos juttu pitää paikkansa, kaverit ovat siis tällä hetkellä pystyssä ei enempää eikä vähempää kuin 219 korillista lonkeroa (runkosarjassa 48 maalia, 52 syöttöä, pleijareissa tähän mennessä 5 maalia, 8 syöttöä). No, onpa Teemulla ainakin sitten jotain mitä tarjota kavereille kesällä mestaruusjuhlissa. Silloin on parempi suunnistaa karaokebaariin tai golf-kentälle ja jättää niin autot kuin veneetkin parkkiin... Kyseessä lienee tämä porukka.

10 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Muistan, kun aloin seurata NHL:ää oikein todenteolla Mario Lemieux'hun liittyvän lehtijutun perusteella...olisikohan kyseessä ollut talvi -93. Tuolloinhan Teemu ja Mario olivat molemmat aika hyvässä iskussa. Syöpähoidoista toipuva Mario nakutteli 60 ottelussa 160 pistettä.

Siitä lähtien meidänkin huushollissa teksti-tv ja sivu 235 ovat lävähtäneet ruutuun joka aamu kauden aikana.

Muutama tuttu Teemu-fani viritteli itselleen nettilähetykset kuntoon pleijareiden alkaessa. Kuvan laatu kuulemma menettelee, jos ei ole liian ronkeli ja vaadi, että kiekko näkyisi joka tilanteessa. ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Eräästä melko kolholla tyylillä pelanneesta jalkapallojoukkueesta sanottiin aikanaan, että joukkueen peli on parhaimmillaan teksti-tv:ssä.

Into jääkiekon seuraamiseen on omalla kohdallani hiljalleen hiipunut, mutta edelleen muistan tuon legendaarisen 235-sivun, josta tarkistan pääsääntöisesti suomalaispelaajien onnistumiset NHL-kierroksella.

Teemusta sanottiin aikanana, että hän on pelkkä "snaipperi", joka kyttäilee keskiviivalla syöttöjä, joita alkuaikoina Winnipegissä tarjoilivat joukkueen parhaat kiekolliset puolustajat. Näiden puolustajien nimet ovat jo päässeet minulta unohtumaan, mutta toinen taisi olla ruotsalainen ja nimeltään Olausson tai jotakin.

Myöhemmin Teemun peli on selkeästi monipuolistunut, ja nykyisin hän on ennen kaikkea erinomainen joukkuepelaaja. Hän tosin tarvitsee onnistuakseen ympärilleen hyvät ketjukaverit.

Nollatoleranssi, kahvakiekon poistuminen ja ylivoimapelin korostuminen ovat selkeästi parantaneet Teemun osakkeita. Mailaviidakossa hyökkääjistä pärjäsivät lähinnä Peter Forsbergin kaltaiset muurinmurtajat ja vain maalivahdit olivat sankareita.

Jouni kirjoitti...

Muistaakseni Mario mainitsi ensimmäisen lopettamisensa yhdeksi syyksi vuonna 1997, että tuolloinen kahvakiekko ja sen sallimat sääntötulkinnat ovat tehneet lajista niin puuduttavan, ettei hänellä ole kiekolle enää annettavaa. Tai jotain tämän tapaista.

Jouni kirjoitti...

Ai niin, olikohan ne kiekolliset pakit Fredrik Olausson ja Phil Housley?

Tommi Melender kirjoitti...

P. Housley ennen kaikkea. Nakutti 79 syöttöpinnaa kaudella 92-93, kun Teemu takoi ne kuuluisat 76 maalia.

sami liuhto kirjoitti...

235, todellakin. Jari Tervokin sanoo päiväkirjassaan Kallellaan jotenkin tähän tapaan: "Aamulla katsoin tekstiteeveeltä Selänteet yön tehot, Jagrin etumatka näyttää saavuttamattomalta".

Ensi yönä taas valvotaan.

Esimerkiksi Nhl.comin kautta voi kuunnella otteluita nettiradiosta. Suosittelen!

Petja kirjoitti...

Meemihaaste

Jouni kirjoitti...

Mikä on tässä se meemi? "235"?

Petja Jäppinenw kirjoitti...

Verkkomeemi on internet-sosiaalisuuden muoto, jossa toisille verkoston jäsenille annetaan tehtävä omalla saitillaan toteutettavaksi ja se pitää sisällään ajatuksen, että haastettu haastaa taas jonkun uuden.

Jouni kirjoitti...

Ahaa, siis meemi-käsitteen uusi sovellutus? Kiertokirjeen uudenlainen versio?