perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Drei Deutsche Russen - davai davai rabotat

Kemppisen blogissa on meneillään mielenkiintoinen keskustelu DDR:n perinnön jäsentämiseksi ja myös Suomen sekä suomalaisten Itä-Saksa-suhteen analysoimiseksi. Kemppisen aihetta käsittelevän ensimmäisen kirjoituksen aloituksen ("DDR kuoli vitutukseen") hengessä en malta olla jatkamatta pian jo perinteeksi käyvällä teemalla, kommunismin käytännön sovellusten pilkkaamisella. Eli DDR-vitsejä:

K: Miksi derkkulassa vessapaperi on niin kovaa?
V: Siksi, että sillä saadaan viimeisetkiin perseet punaisiksi.

Mies menee kauppaan derkkulassa ja kysyy: 'Eikö täällä ole leipää?'. Myyjä: 'Olette väärässä kaupassa, täällä ei ole lihaa, menkää tuohon naapuriin, siellä ei ole leipää'.

Amerikkalainen, venäläinen ja itäsaksalainen seisoivat Itä-Berliinin kadulla. Erään kaupan edessä seisoo valtavasti ihmisiä. Amerikkalainen ihmettelee, mikä tämä joukkokokous on. Itäsaku vastaa: 'Se on jono, ihmiset jonottavat ostaakseen lihaa'. Amerikkalainen: Jono, mitä se oikein tarkoittaa? Venäläinen: Liha, mitä se tarkoittaa?

Honecker ja Stasi-pomo Erich Mielke keskustelevat harrastuksistaan. Honecker: 'Minä kerään niitä itsestäni kertovia vitsejä, joita ihmiset kertovat'. Mielke: 'Meillähän on sitten melkein sama harrastus. Minä nimittäin kerään näitä vitsejä kertovia ihmisiä'.

Lehmänpaskakasa näki Trabantin ja kysyi: 'Mikäs sinä olet?' Trabi: 'Minä olen auto'. Lehmänläjä: 'Jos sinä olet auto, minä olen pizza!'

Trabi on liikennevaloissa. Valo vaihtuu vihreäksi, mutta Trabi ei liikahdakaan. Mitä on tapahtunut? Sen takana olevassa mersussa on ilmastointi päällä.

Miten Trabantin arvo tuplataan? Tankkaamalla!

Mitä yhteistä on Trabilla ja raskaana olevalla 13-vuotiaalla? Perhe häpeää kumpaakin.

Miksi kutsutaan Trabantia vuoren päällä? Ihmeeksi!

Miten voit käyttää banaania kompassina? Pistä se poikittain Berliinin muurille. Se pää, mistä on haukattu, osoittaa itään.

Derkku menee kansankorkeakoulun suorittaakseen kokkikurssin. - Teidän täytyy aloittaa suorittamalla kokkikurssin ykkösosa nimeltään 'Näin laitan ruokaa ilman voita', sanoo toimistovirkailija. Derkku lähtee etsimään opetustilaa, avaa yhden oven ja kysyy: - Onko tämä 'Näin laitan ruokaa ilman voita'-kurssi? Kurssin opettaja vastaa: - Ei, se on seuraavassa huoneessa, tämä on kokkikurssin toinen osa 'Näin paskannan ilman syömistä'.

Neuvostosotilas menee kapakkaan Itä-Berliinissä ja tilaa oluen. Tarjoilija tuo oluen pöytään, ottaa taskustaan lasinalusen, avaa pullon ja asettaa sen alusen päälle. Vähän ajan kuluttua neukku tilaa toisen. Tarjoilija tulee paikalle ja huomaa lasinalusen puuttuvan, mutta ottaa taskustaan uuden tilalle. Vähän päästä sotilas tilaa kolmannen ja taas lasinalunen puuttuu. Tarjoilija alkaa suuttua, mutta hillitsee itsensä, laittaa pöytään uuden eikä sano mitään. Kun neukku tilaa neljännen, lasinalusta ei taaskaan näy, mutta närkästynyt tarjoilija ei enää anna uutta. - Mjissäs vohvjeli, kysyy neuvostosotilas.

5 kommenttia:

Sami kirjoitti...

Jenkkimies ja neukkunainen olivat menossa lempimään. Ennen puuhia nainen otti purkan suustaan ja laittoi sen laatikkoon, joka oli puolillaan syötyä purkkaa.
- Miksi sinä noita keräät, mies kysyi.
- Me teemme näistä kondomeja ja viemme ne Yhdysvaltoihin.
Temput tehtiin ja mies otti kondomin pois ja laittoi sen laatikkoon, joka oli puolillaan käytettyjä kondomeja.
- Miksi sinä noita keräät, kysyi nainen.
- Me teemme näistä purkkaa ja viemme Neuvostoliittoon, mies vastasi.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuon banaanijutun muunnelma:

Kaksi lasta keskustelee Berliinin muurin yli. Lännessä asuva huikkaa:

- Meilläpä onkin banaaneja.
- Mutta meilläpä onkin sosialismi.
- Kohta meilläkin on sosialismi.

Idän puolella asuva lapsi purskahtaa nauruun:

- Silloin teilläkään ei ole banaaneja.


---

SED:n puoluetoimistoon murtauduttiin.

- Veikö varas mitään arvokasta?
- Hän vei seuraavien vaalien tulokset.

Vasarahammer kirjoitti...

En malta olla jatkamatta, kun tuli yksi taas mieleen.

DDR:ssä on keksitty uusi ajan mittayksikkö. Yksi Ulb tarkoittaa sitä aikaa, joka kuluu radion sulkemiseen siitä, kun radiossa sanotaan: "Seuraavaksi puhuu SED:n puoluejohtaja Walter Ulb..."

camunen kirjoitti...

On keksitty uusi aikayksikkö: yksi halonen tarkoittaa sitä aikaa joka kuluu tv:n kanavan vaihtamiseen...

keksintö ei välttämättä johdu ns. Stasi-listoista

A-K.H kirjoitti...

Vitsit olivat vähän kulahtaneita, mutta mennäkseni tosiasiaan olin vetämässä jonkinlaista nuorisovaltuuskuntaa DDR:ssä. Isännät sanoivat tieskö monennenko kerran moment ja minä rutiininomaisesti, että hetkinen, mihin joku sälli, että kyllä me tiedetään, mitä se moment tarkoittaa: saadaan taas seistä tässä pari tuntia.