keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Harmaita eminenssejä ja taulukauppaa

Kertokaapa minulle valistuneemmat, että mikä pulju on Kehittyvien Maakuntien Suomi ry? Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin mukaan kyseessä on 18. tammikuuta 2007 rekisteröity Vaasassa kotipaikkaansa pitävä yhdistys. Googlekaan ei osaa kertoa asiasta mitään muuta kuin sen, että minun lisäkseni asiaa on ehditty ihmetellä myös Hesarin ja Suomi24:n keskustelupalstalla. Vastauksia ei ole sieltäkään löytynyt. Kun Google ehtii indeksoida tuoreita sivuja vähän enemmän, tulee hakutuloksia jonkin verran runsaammin, sillä kyseessä on tietyllä elämän saralla ilmeisen merkittävä yhteenliittymä. Kyseinen yhdistys nimittäin jakoi eduskuntavaaliehdokkaille vaalirahaa melkoisen avokätisesti ja vieläpä hämmästyttävän värisokeasti. Summat olivat sellaisia, että läpipäässeiden oli ne vaalirahoitusilmoituksissaan raportoitava. Ovat muuten erikoista joskaan ei kauhean informatiivista luettavaa.

Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n kukkarosta pulitettiin ainakin seuraavat avustukset:

Sauli Niinistö (kok) 10.000 euroa
Matti Vanhanen (kesk) 10.000 euroa
Paavo Väyrynen (kesk) 10.000 euroa
Suvi Lindén (kok) 5.000 euroa
Juha Mieto (kesk) 5.000 euroa

ja sokerina pohjalla

Meri-Kukka Forsius (vihr) 5.000 euroa.

Kaikkein näiden tapauksessa KMS:n tuki edustaa huomattavaa osuutta kokonaisrahoituksesta, eli toivottavasti osaavat olla kiitollisia.

Jossain on siis poppoo, joka 1) omistaa (omisti?) kohtuullisen paljon ylimääräistä rahaa, 2) ei pode turhantarkkuutta puoluekirjan suhteen, ja 3) ei tykkää tehdä suurta numeroa itsestään. Edellämainituilta täytyy löytyä myös jokin yhteinen nimittäjä, mikä on saanut juuri tämän yhdistyksen tukemaan juuri näitä ehdokkaita. Vielä kun keksisi mikä. Riittävällä näkökentällä varustettu Väyrynen maaliin, siniviivalle kokoa Miedon ja Vanhasen muodossa, hyökkäykseen luisteluässä Niinistö - tennisässä Forsius - golfässä Linden? Vai tuleeko muuta mieleen?

Muitakin helmiä ilmoituksista löytyy. Tiesittekö esimerkiksi että Espoon Nuuksiosta löytyy ilmeisen sikarikas keskustapuolueen paikallisjaosto (Nuuksion Keskustakerho, perustettu jo vuonna 1967), joka halusi Tanja Saarelan niin kovasti eduskuntaan, että tuki tämän kampanjaa peräti 44.300 eurolla? Eivätkä rahat siihen loppuneet, Vanhasen Matillekin jäi vielä 16.000 euroa annettavaksi.

Paljon näkyvät arvon ehdokkaat käyneen myös "taulukauppaa" ja "myyneen grafiikkaa" kampanjoitaan rahoittaakseen. Ja hyvin olivat menneet kaupaksi, eli monien kotien seiniltä löytyy nyt ihan kansanedustajalta ostettua arvotaidetta. Toivottavasti ovat kuvat kauniita ja raamit jalopuuta.

Ihan ruusuilla tanssimista ei kampanjointi kaikkien osalta kuitenkaan ollut. Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja nimittäin ilmoitti omassa lipukkeessaan puoluejärjestöiltä saadun rahoituksen määräksi tasan nolla euroa ja totesi vielä lakoniseen tapaansa senkin, että puolue oli kaiken lisäksi vielä perinyt häneltä ehdokasmaksunkin! Happamuuden ymmärtää, listasihan esimerkiksi toveri Heinäluoma omaan lappuunsa SDP:ltä tulleen kassavirran määräksi 13.000 euroa.

Mutta onneksi ei raha ratkaise kaikkea eduskuntavaaleissakaan. Demokratian valopilkku Pertti "Veltto" Virtanen nimittäin ponkaisi Arkadianmäelle Perussuomalaisten listoilta 2.000 eurolla, josta siitäkin 500 euroa tuli omasta taskusta ja toinen laskennallinen viisisatanen oli talkootyötä. Sentään tonnin edestä oli Veltto saanut jonkun maksamaan lehtimainoksiaan.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KMS:een näkyy kuuluvan enemmän länttä kuin itää, eikä se ole köyhän asialla vaan pikemmin Fortumin optionsaajien.

Anonyymi kirjoitti...

yhdistysrek nro 195.590 rekisteröity 18.01.2007

maksullisesta KATKA-YREKA -tietopankista lisää
mm. nimenkirjoittajat

Anonyymi kirjoitti...

Porvaripuolueitahan siinä on tuettu. Ja olisiko Merkukka tullut sitten Masan siivellä?

Lauri Huuskonen kirjoitti...

KMS kuulostaa melkein yhtä epäi-
lyttävältä kuin nyt jo legendaari-set ja röyhkeydessään ihailtavat
Syöpäsairaiden Tuki ry. ja Talvi-
sodan Tuki ry.
Mutta epätietoisuuttamme helpottaa
toki tieto siitä,että Suomessa ei
ole korruptiota ja että täällä ei
rahalla osteta poliitikon ja päät-
täjän äänestämis- ynnä muuta käyt-
täytymistä.Eihän?
Vanhassa laulussa kyseltiin,että
"miksi naiset rakastuvat aina rent-
tuihin?" Itse kysyisin,että miksi
suomalaiset aina rakastuvat valti-
onvarainministeriin? Niinistö on
ihan OK tyyppi,mutta 60000 ääntä
kertoo jo jonkun sortin sielulli-
sesta vammasta tässä kansassa.
Jäimmekö me savolaiset taas ilman?
Jakoiko KMS rahaa vain Kouvolan
länsipuolelle? Kysyn vaan!
terv. LH

Anonyymi kirjoitti...

KMS - poroporvarien taustalla häärivän konglomeraatin eräs lonkero?

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Vaalirahoitusilmoitusten lähempi tarkastelu paljastaa KSM:n vielä luultuakin avarakatseisemmaksi: 2000 euroa on lähtenyt ainakin myös SDP:n Lauri Kähkösen suuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Luin mielenkiinnolla Markku Jokisipilän jutun ja mielestäni tämän Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n taustat olisi selvitettävä. Onhan kummallista, että johtavat poliittikot ottavat vaaliavustuksia vastaan yhdistykseltä, jonka toiminnasta ei kukaan näytä tietävän mitään. Mistä siis on kysymys?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiinnostavista jutuista!

KMS kiinnosti hetken myös Iltalehden toimittajaa. Kun hänelle kuulemma tarjottiin lisää jutunjuurta Loimaalta, mihin Kakkosen ja Lidlin yhteenliittymä on tunkemassa koulun liikunta-alueelle, kiinnostus lopahti yhtäkkiä. Onkohan IL saanut hiljentymiskäskyn yhdistykseltä?
Loimaan edelleen etenevät oudot kaavakiemurat Tokmannin ja Lidlin eduksi kaipaisivat penkomista.
Tähän liittyvät mainostajat kai saivat jo paikallisen Viikkouutiset-ilmaislehdenkin hiljenemään kaava-asiasta .
Melkoista menoa Nyky-Suomessa!
T. Tarkkailija

Anonyymi kirjoitti...

Tästä voi kehkeytyä suosittu blogi, kun Kainuun Sanomat kirjoitti tänään tukijoukkojen muodostuvan juuri Ideaparkista ja Tokmannista.

Rahoitettuja paljastuu viikottain lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi?

Olisi todella hyvä tietää, ketkä yhdistyksen jäseniä ovat ja voisiko yhdistykseen liittyä??
Periaatteessa RY:n pitäisi voida liittyä, koska senhän pitäisi olla avoin jokaiselle, joka täyttää ehdot eli jolla on rahaa ja toiveita saada sijoitukselleen todellista tuottoa.
Terv Kyselevä
Ps. Miksikähän ympäristöministeri innostui edistämään Pallaksen kaavan kuusinkertaistamista, kun hänen pitäisi viran puolesta sitä vastustaa?

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Lisää pohdintaa aiheesta tuoreimmassa blogimerkinnässäni "Kenen leipää syöt jne".

Anonyymi kirjoitti...

Ylisaunamäen henkilökohtaista hyväksyntäsuhdeverkostoa tällä on rakennettu Kakkosen ja Sukarin piikkiin. Toki siellä on intressejä Ylisaunamäen työnantajalla NovaGrupilla ja Tokmannin omistajalla Capmanilla. Kenties muillakin - media penkoo ne kyllä nyt esiin, paitsi jos hallitus kaatuu niin media ei ehdi ja sitten on tietenkin ne omat nilkat johon voi osua. Ajankohtanen Kakkonen (hyvä nimi muuten) valotti asiaa hieman. Eiköhän pojat MOT! oteta lisää selvää...