sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006

Ruutu ja Jagrin Jofa

Mukavaa saada välillä keskusteluun muitakin kuin haudanvakavia maailmanpolitiikan aiheita. Ei silti etteikö Jarkko Ruudun eilinen laitaniitti olympialaisten kiekko-ottelussa Suomen ja Tshekin välillä olisi tehnyt pahaa jälkeä. Pakkohan asiaan on ottaa kantaa kun se näyttää olevan Suomen ykköskeskustelunaihe tällä hetkellä.

Teemu Selänteen pelinjälkeisen haastattelun puheet Jagrin käyttämän kypärän vanhanaikaisuudesta olivat turhia ja jättivät vähän ikävän jälkimaun Temen muuten loistavista esiintymisistä. "Rudin" taklaus oli puhdas, kädet pysyivät alhaalla ja luistimet jäässä. Pahaksi onneksi kiekkoa tavoitellessaan Jagr veti päänsä alas juuri ennen kuin jysähti. Ruutu ei varmaan ehtinyt edes huomata tätä, puhumattakaan että olisi ehtinyt vetää liinat kiinni ja pysäyttää niitin.

Iltasanomien nettikeskusteluissa ollaan jo erottamassa Ruutua maajoukkueesta tämän taklauksen vuoksi. Fakta kuitenkin on, että sääntökirjasta tälle moralisoinnille on turha etsiä tukea. Olympiakaukalossa, toisin kuin NHL:ssä, myös supertähdet ovat vapaata riistaa taklauksille. Rudilta vaan lisää pommeja ja muut pitäkää päänne ylhäällä.

Toivotaan totta kai, että Jagr kuntoutuu mahdollisimman nopeasti. Olisi herkkua nähdä Suomi ja Tshekki tässä turnauksessa vielä toisenkin kerran vastakkain. Voi olla että tulisi Ruudun pojalle siinä yhteydessä muutama mustelma lisää. Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä tapahtuu ensimmäisessä New York Rangersin ja Vancouverin Canucksin välisessä ottelussa olympiatauon jälkeen. Sääli ettei Kanadan joukkueessa, jonka Suomi kohtaa tänä iltana, ole yhtään Rangersin pelaajaa. Tästä huolimatta uskon monen voimanikkarin pistäneen Ruudun erikoistutkalle, ja laidat tulevat varmasti paukkumaan.

Ei kommentteja: