tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Ei hätää, Suomen maine on pelastettu!

Suureksi pettymyksekseni huomasin, että Kanava-aikakauslehti, joka joskus oli merkittävimpiä vapaan ja kriittisen älyllisen debatin foorumeita maassamme, asettuu uudessa numerossaan (2/2006) arkkipiispa Jukka Paarman ja dogmatiikan dosentti Jyri Komulaisen artikkelien kautta sille kannalle, että Muhammed-pilakuvien julkaisu oli ajattelematonta ja tuomittavaa. Hiljattain myös uutisoitiin Suomen ulkoministeriön virkamiehen näkemys, jonka mukaan pääministeri Vanhasen anteeksipyyntö pilakuvien julkaisemisesta Suomen Sisu-järjestön nettisivuilla "pelasti Suomen maineen arabimaailmassa".

Totesin tänään, että pilakuvat löytyvät nyt myös online-tietosanakirja Wikipediasta pilakuvakohua käsittelevän artikkelin kuvituksena. Olisikin ollut aika lailla hassua, jos lukijoilleen selvän kuvan tapahtuneesta antamaan pyrkivä sanakirja olisi tyytynyt vain asiaa käsittelevään tekstiin. Jo pilakuvakiistan yleisen merkittävyyden vuoksi on perusteltua, että ihmiset saavat tutustua sen kaikkiin vaiheisiin ja puoliin. Päätös julkaisemisesta on tärkeä, onhan Wikipedia nykyisin ylivoimaisesti käytetyin tietosanakirjamuotoinen informaation lähde, jota miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa päivittäin käyttävät.

Samalla Suomi asettuu entisestä oudompaan valoon. Kun Wikipedia nyt on tehnyt saman ratkaisun kuin Suomen Sisu, pyytääkö pääministerimme anteeksi tietosanakirjasivustonkin puolesta? Kun Vanhasen "pyhien asioiden loukkaamattomuutta" korostava linja yhdistetään kulttuuriministeri Tanja Karpelan ajatuksiin internetin sisällön rajoittamisesta, nousee näkyville jo melko totalitaarisia visioita. Eikö Vanhsen ja Karpelan logiikan mukaisesti nyt siis esim. julkisten kirjastojen tietokoneet tulisi varustaa sellaisella suodatusohjelmalla, joka estäisi Wikipediaa näkymästä, onhan sivusto nyt julkaissut materiaalia, joka itsensä pääministerin mielestä on moraalisesti tuomittavaa.

Tässä yhteydessä on pakko käyttää uskonnollisesti värittynyttä fraasia. Luoja varjelkoon meitä keskustapoliitikkojen pyrkimykseltä määritellä, mikä maailmassa on hyväksyttävää ja oikein.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eivät itsensensuuriin rohkaiseva ajattelu ja toiminta valitettavasti ole meillä pelkästään keskustapoliitikkojen yksinoikeus.

Kuka UM:n virkamies tuo oli ja missä kommentti on ollut? Itseltäni on mennyt ohi ja kiinnostaisi kovasti. Taasko joutuu häpeämään ex-työnantajaansa...

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisiköhän pikemminkin olla huolissaan Suomen maineesta lännessä?

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Törmäsin uutiseen lehtiä lukiessani todennäköisesti maanantaina 13.3. En muista mikä lehti, mutta todennäköisesti julkaistiin laajalti. Kommentin esittäjä oli diplomaatti, muistaakseni Suomen lähettiläs jossakin päin Lähi-Itää. Yritin etsiä netistä mutta en löytänyt. Ilmoitan jos sattuisi löytymään.

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Anonyymin linkistä aukeava kartta todellakin panee miettimään sijoittumistamme globaalin sananvapauden akselilla...

Anonyymi kirjoitti...

(Olen tuo ensimmäinen anonyymi tuossa, karttaan linkannut on joku toinen.)

Kartta on hävettävää katsottavaa. Suomi on suunnilleen yhtä fiksussa seurassa kuin silloin kun ei YK:ssa suostunut tuomitsemaan Neuvostoliiton hyökäystä Afganistaniin.

Mutta muualla ollaan nyt järkevämpiä. Päivän ylivoimaisesti tärkein mutta todella vähälle huomiolle painoarvoonsa nähden jäänyt uutinen on se, että Muhammed-kuvien suhteen Tanskassa on tapahtunut uutta. Jo viime vuoden puolella asiasta tehtiin syyttämättäjättämispäätös (onpa kaunis suomalainen sana...) ja nyt uusi. Valtakunnansyyttäjänvirasto on päättänyt, että kuvat eivät ylitä syytekynnystä. Päätöksestä ei voi enää valittaa edelleen.

Englanninkielinen lehdistötiedote on tässä: http://www.rigsadvokaten.dk/ref.aspx?id=890

Vaikka blogeissa ei saisi huutaa, sanon: LOISTAVAA. Tälle päätökselle pitäisi nyt saada mahdollisimman paljon julkisuuta - kuvien suhteenhan elää edelleen paljon harhaluuloja. Nyt on viimeistään selvää se, etteivät ne ole Tanskan lakien vastaisia ja että useampikin taho on yrittänyt, turhaan, taistella niitä vastaan oikeudellisin keinoin.

Meillähän tutkinta jatkuu edelleen keskusrikospoliisissa...

Toivottavasti Suomi ei kohta ole samalla maailmankartalla niiden maiden kanssa, joissa kuvien julkaiseminen on katsottu rikokseksi.

Kansanedustajana Seppo Lehto Pirkanmaalta kirjoitti...

Jokisipilälle kiitos vittuilustaan Matti Vanhaselle

Huomioitakoon että näissä vaaleissa jäi maahanmuuttokysymykset käsittelemättä. Siksi: Teille niin kepuleille, sosiaalidemokraateille ymv:lle ei aina kykene edes nauramaan

Eero Heinäluomalla on näköjään ihan ikioma “haista vittu” blogi suunnattuna maatamme neekeröittäville hyysärilehmille

http://eero-heinaluoma.blogspot.com

Minä eikä kukaan muukaan suomalainen voi syrjiä neekereitä ymv:a. Me olemme vähemistöä, niin Euroopassa kuin globaalisti.

Vierasperäiset rasistit on poistettava välittömästi keskuudestamme

Suomi suomalaisille ja somalit Somaliaan. Kotoutusten sijaan kotiutukset.

Vierasperäisten varaan ei laskea muuta kuin kasvavat rikostilastot raiskauksissa, pahoinpitelyissä ja lasten huostaanotoissa. Tämä on tilastollista faktaa. Kumoa se jos pystyt.

Seppo Lehto Tampere

Seppo Lehto
Penttilänkatu 12D15
33820 Tampere
http://kansanedustajana.blogspot.com
http://www.kavkaz.fi

Arvon Keskusrikospoliisin edustajat

Esim. Tampereen yksikön päällikkö, rikostarkastaja Jari Nieminen ja Jussi-Pekka Hyvärinen ohessa teille postia.

Onko mitään lakia millä näitä suomalaisia huijaavia neekereitä saadaan kuriin ja voisiko Keskusrikospoliisi olla yhteydessä Norsunluurannikon viranomaisiin, että oheiset kirjeet loppuvat tulemasta sähköposteihini. Kiitos etukäteen.

Ohessa oiva näyte huijaavien neekerien nigerialaiskirjeinä tunnetuista tällä kertaa Norsunluurannikolta:

From: "rose mary" rosemaryii19@hotmail.fr
Subject: From:rosemary iykemanagana
Date: Thu, 22 Mar 2007 17:53:20 +0100

Hello Dearest one,

ATT: Uncle Seppo

I am pleased to contact you with this norminated time after much thinking towards this transaction.Looking straight to the point,I am undergraduate at the university of Ivory-Coast, My father was a wealthy cocoa-coffee merchant based in San-Pedro one of the economic cities in the western part of Ivory Coast before he was poisoned to death by his business associate in a diner party organized on his name to honour his company .

When my mother died on the 21st of Octber 2000,father took me so special because i am motherless.Before he gave up the ghost on the 29th of March 2006 by 10.00am in a private hospital here in Abidjan.He secretly called me and informed me that he has a sum of US$ 3.5 million Dollars left in a Local Bank here in Abidjan, Coted'ivoire.

Before he finally gave up,he admitted that he used my name as his only duather for the next of kin in the deposit of the fund.He explained to me that it was because of his political ambition in the present Government that he was poisoned to death by people he called his friends, He Instructed me to seek for a foreign partner in a country of my choice where i will transfer this fund and use it for investment purpose,such as real estate properties.

I am honourably seeking your assistance in the following ways:

1) TO MAKE ARRANGEMENT FOR ME TO COME OVER TO YOUR COUNTRY AFTER THE MONEY HAS BEEN TRANSFERRED.

2) TO LOOK FOR A BETTER UNIVERSITY FOR ME IN YOUR COUNTRY SINCE I WILL STILL LIKE TO FURTHER MY STUDIES.

Moreover,sir i am willing to offer you 25% of the total sum as compensation for your effort/input after the successful transfer of this fund to your nominated account oversea.Furthermore, you can indicate your options towards assisting me as i believe that this transaction would be concluded within seven working days you signify your interest to assist me.

Anticipating to hear from you soon.

Thanks .

Yours Sincerely,

rosemary iykemanagana

Avunpyyntö perustuu julkisiin lähteisiin:

09.01.2007
Rikosylikonstaapeli - Tampere

Keskusrikospoliisi vastaa ammattimaisen, järjestäytyneen ja kansainvälisen rikollisuuden torjunnasta sekä tuottaa rikostorjunnan asiantuntijapalveluja.Keskusrikospoliisin läntinen osasto vastaa näistä tehtävistä ensisijaisesti Länsi-Suomen läänissä. Läntisellä osastolla on yksiköt Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Ahvenanmaalla.Keskusrikospoliisissa on haettavanaRIKOSYLIKONSTAAPELIN

(08.06)virka, joka on sijoitettu läntisen osaston Tampereen yksikköön. Virka pyritään täyttämään 1.4.2007 alkaen.Valittavan henkilön pääasiallisena tehtävänä on tutkia vaativaa alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä huumausaine- ja väkivaltarikollisuutta sekä rikollisuutta, joka liittyy järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaan. Tehtävään liittyy paljon matkustamista.Rikosylikonstaapelin kelpoisuusvaatimuksena on poliisialipäällystötutkinto tai korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys tehtäväalueeseen. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.Tehtävän menestykselliselle hoitamiselle parhaat edellytykset antaa monipuolinen kokemus esitutkinnasta ja paljastavasta toiminnasta, erityisesti järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaan liittyen. Arvostamme kokonaisuuksien hallintakykyä, aktiivisuutta ja yhteistyökykyä niin poliisihallinnon sisällä kuin sidosryhmien suuntaankin. Tehtävässä tarvitaan käytännön englannin kielen taitoa.Vaativuustason 08.06 peruspalkka on 2123,67 €/kk. Tämän lisäksi maksetaan henkilökohtaista suoritus-, kokemus- ja olosuhdeosaa enintään 46 % peruspalkasta.Lisätietoja antavat osaston päällikkö, rikosylitarkastaja Heikki Kopperoinen, puh. (02) 281 5550 tai Tampereen yksikön päällikkö, rikostarkastaja Jari Nieminen puh. 071 878 5801.


Keskusrikospoliisille osoitetut kirjalliset hakemukset, joita ei palauteta, tulee toimittaa keskusrikospoliisin kirjaamoon, PL 285, 01301 Vantaa (käyntiosoite Jokiniemenkuja 4), viimeistään 24.1.2007 ennen virka-ajan (klo 16.15) päättymistä.


Vantaalla 8.1.2007

Keskusrikospoliisi